dilluns, 9 de juliol del 2012

Deuce


RF
Deuce. S'ha fet justícia. O hauriem de dir que ELL ha impartit justícia. Des que aquest home va començar a regnar el món de la raqueta que tot succeeix sota una lògica i justícia aristotèlica. Passa el que hauria de passar a la política, a les empreses, a la resta d'esports, a tot al món... Però només passa en el món del tenis. En aquest món, almenys des que ell n'és el rei, mana el que més en sap. Mana el mestre i l'alumne apren. L'alumne apren del mestre fins que aquest és derrotat. Així va passar amb Nadal a Wimbledon precisament, i li va cobrar 2 finals abans que la justícia el deixés guanyar. Suposo que a canvi de les de Roland Garros que el Mallorquí li anava guanyant prèviament. Mentres Nadal derrotava el mestre, el llest de la classe, Djokovic es va saltar un curs i va començar a guanyar Grand Slams a l'empollón de la classe, Nadal. L'únic que semblava haver superat el mestre. Però el tenis va tornar a ser just a la final de Roland Garros 2012 i va posar el geni de Belgrad al seu lloc. Sembla que Murray seguirà el mateix camí de Nadal a Wimbledon. Pas a pas. Uns quarts, tres semifinals consecutives i enguany la gran final. Primer s'hi arriba i després s'hi guanya. A Murray només li queda un pas. Nadal ho va aconseguir a la tercera, davant del mestre i sobre la catifa de gespa que cobreix el regne de Federer. Veurem quantes finals necessita l'escocès. Segur que ho aconsegueix. 
Federer ha fet amb aquest títol que el tenis sigui encara més just. Ha fet que el mestre derrotat i esdevingut alumne un altre cop, torni per a aprendre de mestres que havien estat els seus alumnes. I fent-ho ha tornat a esdevenir mestre. Mestre de mestres.
Això és el que ha passat al All England Croquet and Lawn Tennis Club. Roger Federer no és Monsieur Federer perquè sí. Federer ha ensenyat a comportar-se dins i fora de la pista a Nadal i Djokovic. El respecte que hi ha dins i fora de la pista entre tots aquests jugadors és degut a la classe de Monsieur. Monsieur Federer ha ensenyat a guanyar a Nadal i a Djokovic i ara, ho està fent amb un altre superdotat com és Andy Murray. Monsieur Federer fa gran aquest esport, fa grans els seus rivals, encaixa les derrotes com si fóssin victòries i continua amb la mateixa serena fam de títols, obligant així a que tots els demés es comportin com ell. Tots es veuen obligats a encaixar les derrotes com victòries i a mantenir una serena fam de títols i això està fent que el tenis estigui agafant dimensions estratosfèriques. Tot és culpa, millor dit, gràcies a aquest home. Monsieur Federer. Monsieur feina 2 anys que no guanyava un Grand Slam, té més de 30 anys. Només André Agassi ha guanyat un Grand Slam amb més de 30 anys a part de Federer. 
Saber guanyar i ensenyar a saber perdre
Andy, don't worry, el tenis és tant just que l'any que ve tornaràs a tenir la oportunitat de poder disputar la final de Wimbledon. És tant just que potser Federer no hi serà. És tant just que tindràs una final molt més al seu abast. Contra Nadal o Djokovic (si és un altre la guanyaràs segur) i encara que no la guanyéssis contra cap dels dos, la podries guanyar contra Federer, perquè el tenis és just. I si la perdéssis contra qualsevol d'aquest tres que són els únics que te la podrien robar (perquè davant d'un finalista novell guanyaries segur) no passa res. Perquè el tenis és just i segurament serà perquè hauràs guanyat l'or a les olimpiades de Londres 2012 en el mateix escenari o perquè has guanyat el US Open 2012 o l'Open d'Australia 2013... Perquè el tenis és just. 
És just que a Roland Garros sempre guanyi Nadal. Perquè és el mestre, el millor. I l'únic any que no ha guanyat ha estat perquè el tenis és just i Federer es mereixia l'únic Grand Slam que li faltava, Roland Garros. De fet, Federer ho ha guanyat tot. Només li falta la medalla d'or de les olimpiades. Que precisament aquest any es juga damunt de la Lawn del All England Tenis Club. Són Olimpiades, i encara que es facin a Wimbledon, esperem que ho puguem veure per la televisió en obert. El tenis és just, Federer li toca l'or... Podria ser la seva última oportunitat. En els següents jocs olímpics Federer tindrà 34 anys... A Londres o a Rio de Janeiro s'ha de fer justícia. Però seria maco que fos a l'All England Club. Seria, com no, un nou récord. Guanyar en el mateix any dues vegades una final individual masculina a Wimbledon... El devorador de rècords ens farà anar a buscar a tots les hemeroteques aviam si ha passat alguna vegada més!! Com he vist en alguna foto per internet Monsieur Federer, Roger Federer, alias RF, is peRFect.

És lo més blaugrana que he trobat



2 comentaris:

  1. Bé, bé.....he disfrutat molt llegint el "Deuce" encara que al mestre RF li falti una miqueta per ser el perfecte ensenyant a perdre....mira es que no puc deixar de pensar en aquella final de l'Open d'Australia que va perdre amb el Nadal....li va amargar la cerimònia....tota l'estona plorant...
    Serà curiós veure què passa en aquests Jocs Olimpics...fins aviat!!!

    ResponElimina
  2. Hola Tieta!!
    M'agrada que t'hagi agradat el "Deuce". Et convido a que llegeixis el primer post del blog "White men", que fa més referència al que havia de ser el blog en principi... Un blog sobre el barça...
    Jo crec que sí que sap perdre, el que va passar en aquella final és que va veure com un jovenent que semblava que només el podia guanyar sobre terra batuda, en 2 anys del 2008 al 2009 conquistava tots els Grand Slam. Quan ell, el millor tenista de la història, llavors havia superat a Pete Sampras i tenia 15 Grand Slam, encara li faltava el Roland Garros. No plorava per haver perdut la final. Plorava perquè creia vuere el final de la seva carrera. Veia, no la impossibilitat de guanyar Roland Garros, sinó també que el tal Rafa Nadal, a més a més de guanyar-li la partida a Roland Garros, començava a amenaçar-lo a totes les superfícies... I saber perdre és el que ha fet des de llavors. Continuar jugant. De vegades guanyant, de vegades perdent i de vegades fent el ridícul amb un tenis més que irregular. Però el fet és que cada any que passa deixa el llistó més alt i fa el tenis més gran. Ningú rendint tant poc, fallant tant, ha guanyat mai tant.
    Aviam si a les olimpiades els grans mestres Federer, Nadal, Djokovic i Murray ens donen un bon espectacle. Jo m'apunto a veure una final en família, ja li vaig dir a l'àvia!
    Quedem??
    Petons!!
    Espero que vagi bé la recuperació.
    Att
    Oriol.

    ResponElimina